top of page

Kiropraktik-behandling av Legitimerad Kiropraktor

Kiropraktik består i första hand av manuell behandling av leder och muskler. Dessa manuella behandlingar utförs med händerna och ska påverka vävnad, främst i och kring leder. Procedurerna omfattar bland annat manipulation, artikulering, mobilisering, traktion och mjukdelsbehandling.

 

Patienten är alltid i centrum för kiropraktorn. Därför väljer man den behandlingsmetod som passar bäst för den aktuella patientens problem. Ett tydligt tecken på att det är lämpligt med manuell behandling är nedsatt rörlighet i leder.

 

Genom behandlingen ska ledens och musklernas funktion normaliseras och smärtan lindras. Behandling hos en kiropraktor är för det mesta helt smärtfri och odramatisk.

Måndagar kl. 10.00-15.00

Onsdagar kl. 12.00-18.00

Fredagar kl. 9.00-14.00

 

Dessa dagar kan man boka en 30 minuters behandling.

Kiropraktor

BEHANDLINGAR

Triggerpunktsbehandling av utbildad tränare 

Kort förklarat

När en muskel är spänd och sammandragen under en längre tid kan det uppstå förändringar i muskelvävnaden. Muskeln kan få svårare att slappna av och en ökad tonus, eller spänning, kan uppstå. Detta kan då göra att muskeln inte kan utföra sina funktioner optimalt och det uppstår spända muskelsträngar i muskeln, som ofta kallas “taut bands“. Dessa muskelsträngar är lätta att känna och i dessa muskelsträngar kan det uppstå extra ömma punkter, noder. Flera noder intill varandra bildar det som brukar kallas för triggerpunkt, vilket kan orsaka smärta lokalt eller en refererande smärta till ett annat område.

Symptom 

Olika personer upplever triggerpunktssmärtan på olika sätt men vissa symptom är vanligare: 

  • Den ger en lokal smärta som också kan refereras till ett förbestämt område som är anatomiskt överskridande. Detta område är i stort sett likvärdigt hos de flesta individer. Smärtan kan stråla ut i olika riktningar, som exempelvis från skulderbladet ut till armbåge eller säte ned till knät.

  • Triggerpunkter kan ge muskelförsvagning 

  • Triggerpunkter kan minska R.O.M i den led över vilken muskeln arbetar och ge klienten känslan av stelhet. 

  • Den utstrålande smärtans varaktighet kan variera mellan sekunder och dagar.

  • Den utstrålande smärtan uppfattas oftast som djup och brännande och ibland svårt att specifikt lokalisera. 

Priser

En behandling                                550 kr
10 behandlingar                            4500 kr 

Alla behandlingar är på 45 minuter

bottom of page