top of page
Covid 19

HUR VI HANTERAT COVID-19

9/2/2022

Idag hävs de allra flesta restriktionerna som rått i Sverige under pandemin men vissa restriktioner kvarstår.

Har du symptom som kan vara covid-19 ska du fortsatt stanna hemma och undvika kontakt med andra för att inte smitta dem. 

För personer som inte tagit covidvaccinet gäller det fortfarande att undvika trängsel där många människor samlas. 

17/1/2022

Med tanke på den rådande smittspridningen så ber vi er att träna med hänsyn.

•    Checka alltid in genom att blippa ditt medlemskort när du kommer till gymmet 
•    Träna gärna när vi har färre tränande på gymmet (se besökshistorik)
•    Torka alltid av redskap och maskiner 
•    Var noga med handhygien
•    Håll avstånd till andra medlemmar och personal i gymmet
•    Om möjligt, byt om och duscha hemma
•    Vi uppmanar er att besöka vårt gym om man är, och känner sig, helt frisk

27/12/2021

Den 23 december införs fler smittskyddsåtgärder i enlighet med regeringens åtgärdsplan för införande av smittskyddsåtgärder. Anledningen är den ökade smittspridningen av covid-19 i samhället och den ökade belastningen på sjukvården. Åtgärder för kultur- och fritidsverksamheter inomhus, till exempel museer, konsthallar och gym, gäller minst 10 kvm per person. För mer information se Regeringskansliets hemsida.

 

29/9/2021

I dag upphör många tidigare råd och restriktioner. Men vi måste fortsätta vara rädda om varandra. Eftersom utvecklingen kan vända igen behöver alla fortsätta att ta sitt ansvar och bidra till att minimera smittspridningen och de som har möjlighet bör följa Folkhälsomyndighetens rekommendation att vaccinera sig. Fortfarande gäller att du ska stanna hemma om du känner dig sjuk, även vid lindriga symtom. Om du har symtom på covid-19 bör du stanna hemma och testa dig. Vi ber er att fortsatt vara noga med handhygienen. Ha gärna med egen handduk för att lägga ut på bänkar och mattor vid användning. Spraya och torka av redskap, maskiner och mattor både innan användning samt efter att du är klar. Håll avstånd i gymmet och visa hänsyn till övriga medlemmar.

För mer information, läs gärna på Krisinformation.se eller Folkhälsomyndighetens hemsida.

 

19/3/2021

Med anledning av gällande restriktioner för gym och för att alla ska få möjlighet att träna inför vi from 20/3, och tills vidare, en tidsbegränsning på 75 minuter. Detta innebär att efter kl.14.00 till stängning så har man 75 minuter på sig att byta om och träna. Gäller ej för de gruppträningspass som är 75 min eller längre.

9/1/2021

Enligt regeringens nya regler kring maxantal på platser där trängsel kan uppstå så har vi satt ett maxantal på 60 personer som får vistas i våra lokaler samtidigt. De nya reglerna gäller from den 10/1/2021. Vi kommer också att införa följande åtgärder:

Max 8st i styrketräningsavdelningen

Max 2st i par som tränar tillsammans

Max 6st i omklädningsrummen

Använd varannan konditionsmaskin

Vi förstår att gå och träna även är en social handling och det vill vi också att det ska vara men under dessa hårdare restriktioner så får vi be er att fokusera på träning när ni är på plats.

Kolla gärna vår hemsida för besökshistorik för att planera er träning då det är så få människor i gymmet som möjligt. 

Vi får alla hjälpas åt genom att hålla avstånd, god handhygien & visa hänsyn. 

28/12/2020

Nu desinficerar vi luft med hjälp av UV-ljus!

Träningsverket i Danderyd har tillsammans med Hygiengruppen tagit ytterligare ett steg i bekämpningen av virus och bakterier. Som ett komplement till det redan påkostade ventilationssystemet har Träningsverket investerat i 2 st luftdesinfektionsmaskiner som tillsammans renar ca 1 miljon liter per timme.

Luften filtreras och desinficeras i tre steg genom ett kolfilter, HEPA-filter och slutligen via UVC-ljus. Processen reducerar virus, bakterier och andra partiklar såsom damm och allergener med 99.75%. Detta inkluderar även COVID-19.

 

Vill du veta mer om luftdesinfektion till tex kontor, skola, restaurang etc? Kontakta Hygiengruppen eller Anna-Kari Hermansson, 072-2135922, Anna-kari.Hermansson@hygiengruppen.se

Enligt en studie från Boston University från juni 2020, inaktiveras COVID-19 med 99.9999% vid 22mJ/cm2 exponering av UVC-ljus under 25 sekunder.

22/12/2020

Efter regeringens presskonferens där det bl.a. meddelades att det införs maxantal personer som får befinna sig på gym så vill vi påminna att vi sedan tidigare har infört restriktioner på inpassering i gymmet. Vi har koll på antal inpasseringar och kommer att stoppa inpasseringen om vi märker att det befinner sig för många medlemmar i lokalen samtidigt. Vi kommer att reglera åtkomsten till vissa delar i gymmet så var uppmärksamma och repektera detta. Vad som är extra viktigt är att ni som är på gymmet respekterar restriktionerna och ser till att hålla avstånd till varandra för att skapa en så säker träningsmiljö som möjligt.

17/11/2020

Som ni säkert har läst och hört så har regeringen och Folkhälsomyndigheten kommit med nya åtgärder och restriktioner, gällande from 24 november. Så fort det kommit förtydliganden till dessa allmänna direktiv, så kommer vi att att gå ut med information om vilka eventuella ytterligare åtgärder som vi kommer att vidta.

Tills dess håller vi öppet som vanligt med alla de åtgärder vi gjort under pandemin för att minimera smittspridning hos oss. Tillsammans med er, våra medlemmar, så skapar vi en trygg miljö och säker träning.

·      Vi fortsätter med utomhusträningen enligt tidigare schema, se hemsida eller vår app.

·      Gruppträning inomhus kommer fortsätta med reducerat antal deltagare (6st).

·      För at kunna hålla ordentligt avstånd så ber vi er respektera de upptejpade markeringarna i gruppträningssalen.

·      Vi håller koll på antalet besökare så att det ska gå att hålla ordentligt avstånd i våra lokaler.

·      Bastu i våra omklädningsrum kommer att vara avstängda tills vidare och vi ber er att om möjligt byta om och duscha hemma.

·      Vi har sett till att det finns rikligt med desinfektionsmedel och handsprit i lokalen som vi ber er att använda flitigt.

·      De anställda som känner av sjukdomssymptom ska hålla sig hemma vilket också gäller våra medlemmar.

Tack för att du väljer att träna hos oss och tar våra riktlinjer på allvar, vi behöver alla stötta varandra under denna tuffa tid.

 

30/10/2020

Det är viktigt för oss att alla som besöker Träningsverket Danderyd känner sig trygga. 

Med anledning av de nya rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten så väljer vi att gå tillbaka till de tidigare restriktionerna för gruppträning inomhus, d.v.s. max sex deltagare per pass. Vi kommer också att se till att det är begränsat antal personer i gymmets lokaler så att vi kan hålla rekommenderat avstånd när vi tränar. Dessa åtgärder startar på måndag 2/11 och fram till 19/11.

Vi kommer att kontinuerligt följa myndigheternas råd & riktlinjer och uppdatera vår verksamhet i enlighet med deras råd.

I övrigt så fortsätter vi vidta de åtgärder vi tidigare implementerat, se nedan.

 

Vi har flyttat ut viss gruppträning utomhus och reducerat antalet pass och deltagare på gruppträning inomhus. Handsprit, desinfektionsmedel, tvål mm finns utplacerat på gymmet och innan och efter varje gruppass så desinficeras material och de använda ytorna. Pass kan komma att ställas in med kortare varsel än vanligt. En instruktör som känner sig sjuk kommer inte att leda sitt pass vilket kan leda till att pass behöver ställas in.

 

Utöver detta har vi utökat frekvensen på städning med fokus på de ytor som vanligen är i kontakt med händer (exempelvis träningsutrustning, handtag, kranar etc). Vi ökar också tillgängligheten på handdesinfektion och tvål i lokalen.

 

Om personal inte känner sig kry eller är sjuk så ska man stanna hemma.

 

Om du som medlem känner dig fullt frisk så är du välkommen till oss att träna. Vi ber er då vara extra noga med handhygienen. Ha gärna med egen handduk för att lägga ut på bänkar och mattor vid användning. Tvätta av redskap, maskiner och mattor både innan användning samt efter att du är klar. Håll avstånd i gymmet och visa hänsyn till övriga medlemmar. Om du har möjlighet att duscha och byta om hemma, gör gärna det – på så sätt lämnar du plats åt de som verkligen måste använda omklädningsrummen.  Bastun kommer att vara avstängd tom 19/11.

 

Om du känner dig sjuk, eller har närstående som är sjuka eller rentav smittade av Coronaviruset, ber vi dig att iaktta försiktighet och stanna hemma.

 

Nu är det viktigt att vi alla hjälps åt så tack för att ni visar hänsyn och ta hand om er! 

 

Vid frågor, funderingar eller feedback, tveka inte att höra av dig till oss.

bottom of page