top of page

Träningsweekend Rindö - bilder och dagbok


Fredag 22 april, 2022

Ett försök till att summera helgen och Träningsverkets egna träningsweekend ute på vackra Rindö. Alltså, vilken helg!


Det är svårt att med ord beskriva alla upplevelser, händelser, intryck och känslan som har genomsyrat vistelsen från incheckning fredag eftermiddag till sista träningspasset vid söndag lunch. Enda något så när rättvisa ordet är "Wow!".


Incheckning var på fredag eftermiddag och deltagarna bodde på vackra och mysiga @rindohamn_bnb. På rummet möttes de av ett personligt kuvert och en goodie bag innehållandes lite smått och gott (tack @arkipelagkonfektyr och @waxholmsbryggeri för era fina gåvor!)

Efter incheckning och ett välkomstmöte gjordes ett första träningspass på den stora bryggan nere vid hamnen och vad passar bättre än att börja med ett härligt pass Boxercise?!

Svettiga och glada bar det sedan av till den omtyckta restaurangen @syrranparindo där det bjöds på en specialkomponerad vegetarisk rätt till sällskapet, yummie säger vi bara, så gott! Kvällen avrundades sedan med både bastubadande och havsbad innan det var tack och godnatt.


Lördag 23 april, 2022

Lördag morgon börjades sedan redan 07.30 med ett magiskt pass yoga utomhus, välbehövligt för både kropp och knopp efter gårdagen och för att ladda inför kommande utmaningar. Stort tack till Elisabeth @justyogeit som höll i passet! Därefter avnjöts en riktigt, riktigt smarrig frukost caterad och komponerad av gymmets medlem Maja. Vilken start på denna dag!


Någon timme efter frukosten på lördag förmiddag var det sedan dags för kanske helgens i särklass tuffaste träningspass, en utmaning både för kropp och själ... Mohahaha Kvällen innan hade nämligen #ptDenise förberett och knutit fast 400 (!) snören i ett staket högst upp i backen vid fortet Oskar-Fredriksborg. Dessa snören skulle sedan tas ner ett i taget av de tio deltagarna och läggas i en påse längst ner i backen. Då deltagarna blev varse om den kommande uppgiften var det både förskräckelse, exaltering och glädje som gick att ana i deras blickar.

De kämpade alla på riktigt tappert och efter ganska prick 1 timme och 50 min var det sista snöret nertaget! Till PT Denise's förvåning visade sig detta pass vara en hit och deltagarna ÄLSKADE utmaningen och tyckte detta skulle bli ett stående inslag på dessa träningsweekends

Fantastiskt bra jobbat! Vi tycker deltagarna förtjänar en STOR LIKE för deras insats och prestation!


Efter backpasset avnjöts en riktigt god lunch på @syrranparindo och därefter fick deltagarna några timmar vila och ledig tid. En del passade på att ta sig en fika och köpa massa goda ostar på @ostmakeriet medan andra vilade på sina rum på @rindohamn_bnb.

Vid 16-tiden var det sedan dags för ett till träningspass, denna gång på utegymmet vid vackra Rindö Hamn. Kort och intensivt på 45 min men det räckte gott och väl med tanke på förmiddagens vistelse i backen.

Till middag bar det sedan av in till Vaxholm men vattenvägen!


Efter eftermiddagens träningspass fick deltagarna lite tid på sig att duscha och göra sig i ordning inför kvällen som skulle spenderas inne i Vaxholm. Vid 18.00 blev alla upplockade av en taxibåt nere vid Rindö Hamn och sedan bar det av in mot Vaxholm den vackra sjövägen. Middag blev det på mysiga @boulangerie_waxholm där det åts och dracks en hel del smarrens i ett par timmar innan sällskapet fick åka fräsig taxibåt igen tillbaka till Rindö och en varm, skön säng som väntade på @rindohamn_bnb


Söndag 24 april, 2022

Även denna dag börjades med ett härligt pass yoga tillsammans med @justyogeit fast denna gång på en annan brygga med hela Solöfjärden som utsikt, så vackert!

Efter yogan avnjöts ännu en excellent frukost levererad av @majabohl

Ett par timmar efter frukosten närmade sig denna fantastiska weekend sitt slut och det var dags för ett sista, svettigt och roligt träningspass. Rindö har mycket och gammal militär historia och #ptDenise hade valt att ta tillvara på en av alla dessa coola miljöer genom att hålla det sista passet i #byviksfortet ett gammalt försvarsfort byggt som en vallgrav. Deltagarna fick värma upp med övningen "häst och vagn" för att sedan få en uppgift där x antal övningar skulle utföras med Kettle bells kombinerat med en löptur runt i fortet. När totalt 50 sådana varv, tillsammans i hela laget, hade utförts hade sista svettdroppen för denna helg framkallats och vår weekend hade kommit till sitt slut.


Alltså, vilken helg och så kul vi har haft! Tack alla deltagare för den energi och glädje ni tog med er till denna helg, utan er hade detta inte blivit så lyckat som det blev!


Det var allt för denna omgång. Ett nytt datum för nästa träningsweekend är redan på gång så håll utkik, nästa omgång tror vi platserna kommer gå åt fort!

Comentarios


bottom of page